El rebost de l’Avi Pep

En aquest apartat publicaré aquelles herbes aromàtiques imprescindibles per a la cuina, des de les més conegudes i tradicionals, com el julivert, el romaní, el marduix, la farigola o l’estragó, fins a les més desconegudes, com el cerfull, el coriandre, o la sàlvia , entre d’altres.

Explicaré el tipus de planta, com es pot utilitzar i les seves qualitats.

Les herbes aromàtiques ajuden a millorar el sabor i l’aroma dels plats, donant-nos noves sensacions per als nostres sentits, és el toc màgic del cuiner que li dóna la seva personalitat al plat.

Les herbes es poden utilitzar en gairebé tots els plats, des de les sopes, el peix, la carn, els estofats o la pasta, fins a les amanides o les postres.

La utilització de les herbes a la cuina ens ve de molt antic, i el seu coneixement ha anat passant, generació rere generació, de pares a fills, però sembla que en les últimes generacions s’havia anat perdent aquest ús general, encara que per sort sembla que les noves generacions es tornen a interessar de debò en la seva utilització, en un esperit de voler tornar a trobar els sabors de la genuïna cuina, principalment la mediterrània, tan rica en sabors i tan sana per al cos.

Moltes de les herbes les conec per herència filial, és a dir, que les utilitzaven en la meva família, altres les he anat aprenent amb el temps, per la meva afició a la cuina i gràcies a la paciència de la meva família per provar els meus experiments, el que m’ha permès experimentar i incrementar els coneixements sobre les herbes aromàtiques per a la cuina.

Espero que en aquest apartat del meu blog puguin gaudir de les meves experiències i aportacions.